Kevytyrittäjän kirjanpito on ulkoistettu laskutuspalveluyritykselle 

Kevytyrittäjyys on yrittäjyyden muoto, joka on yleistynyt Suomessa viime vuosina. Kevytyrittäjän kirjanpito on ulkoistettu laskutuspalveluyritykselle, eli kevytyrittäjän ei tarvitse huolehtia siitä itse. Kevytyrittäjä toimii itsenäisenä ammatinharjoittajana, mutta ilman omaa yritystä. Kevytyrittäjä voi tehdä erilaisia töitä ja tarjota palveluitaan yrityksille ja yksityishenkilöille ilman, että hänen tarvitsee huolehtia yrityksen perustamiseen liittyvistä byrokratiasta tai taloushallinnosta. 

Kevytyrittäjänä toimiminen on helppo tapa aloittaa yrittäjyys ilman suurta taloudellista riskiä. Kevytyrittäjä voi aloittaa toimintansa helposti ja nopeasti, ja hän voi keskittyä oman ammattitaitonsa hyödyntämiseen ilman, että hänen tarvitsee huolehtia yrityksen talousasioista tai markkinoinnista. Kevytyrittäjänä toimiminen sopii hyvin esimerkiksi opiskelijoille, osa-aikatyöntekijöille ja muille, jotka haluavat tienata lisätuloja oman ammattitaitonsa avulla. 

Kevytyrittäjän kirjanpito on helppoa 

Kevytyrittäjänä toimiminen on helppoa ja vaivatonta. Kevytyrittäjän tarvitsee vain löytää asiakkaita ja tarjota heille palveluitaan. Kun kevytyrittäjä on tehnyt sopimuksen asiakkaan kanssa, hän lähettää asiakkaalle laskun palvelusta. Laskun maksun jälkeen kevytyrittäjä saa palvelusta maksettavan summan tililleen. Kevytyrittäjä voi myös käyttää erilaisia laskutuspalveluita, jotka hoitavat laskutuksen puolestaan ja maksavat kevytyrittäjälle hänen osuutensa palvelun hinnasta. 

Kevytyrittäjänä toimiminen on joustavaa. Kevytyrittäjä voi itse päättää, kuinka paljon hän tekee töitä ja milloin hän tekee niitä. Kevytyrittäjä voi myös valita, minkälaista työtä hän tekee ja mihin hän käyttää omaa ammattitaitoaan. Kevytyrittäjänä toimiminen mahdollistaa työn ja vapaa-ajan yhdistämisen ja sopii siksi hyvin esimerkiksi perheellisille tai henkilöille, jotka haluavat tehdä töitä oman aikataulunsa mukaan. 

Kevytyrittäjyys on myös kustannustehokasta. Kevytyrittäjä ei tarvitse omaa toimitilaa, henkilökuntaa tai suuria investointeja, joten hänen kustannuksensa ovat alhaiset. 

Kevytyrittäjän ulkoistettu kirjanpito tekee kevytyrittäjän arjesta hyvin samanlaista tavallisen palkollisen kanssa. Kevytyrittäjän ei tarvitse huolehtia rahaliikenteen kirjaamisesta ylös, vaan huolellisesti valittu laskutuspalvelu on vastuussa kirjanpidosta. Ainoastaan henkilökohtaiset veroasiat kevytyrittäjän on hoidettava itse. Valitettavasti.    

Kevytyrittäjän laskutuspalvelu pelastaa kevytyrittäjän 

Kevytyrittäjällä voi olla y-tunnus, ja kaikki y-tunnukselliset ovat velvoitettuja pitämään kirjanpitoa. Vaikka sinulla olisi y-tunnus, kirjanpidon voi silti hoitaa laskutuspalvelu. Kevytyrittäjä lopulta on virallisesti yksityinen elinkeinonharjoittajana eikä yrittäjä. Kevytyrittäjä ei ole lakiin kirjattu termi ja siksi tällainen kevytyrittäjälle positiivinen kikkailu onnistuu.  

Laskutuspalvelu pelastaa y-tunnuksellisenkin kevytyrittäjän ja ottaa kirjanpidon luodin vastaan. Väistelemättä ja ylpeästi. Toki paria rahaa vastaan. Jos jokin on varmaa, niin laskutuspalvelu hoitaa kirjanpidon todennäköisesti paremmin kuin yrittäjä itse. Ja virheen sattuessa syy on tämän suurta liikevaihtoa mättäävän yrityksen, ei sinun. Virheet ovat aina ikäviä, mutta kevytyrittäjä ei ole siitä vastuussa. Voit siis olla huoletti ja avata rauhassa perjantai-illan saunajuomasi.   

Mutta kaikessa piilee se yksi mutta. Laskutuspalvelut eroavat yrityksittäin, eli on elintärkeää olla tietoinen siitä, mitä omaan laskutuspalveluun kirjanpidon osalta kuuluu ja millaiseen kirjanpitoon saatat olla velvoitettu kevytyrittäjänä. Kun nämä asiat ovat kunnossa, ei tarvitse pelätä. Voit vain nostaa jalat rahille ja nauttia työnteosta ilman kirjanpidon tuomaa taakkaa.  

Samankaltaiset artikkelit