Milloin on aika ottaa maalauspalvelut käyttöön ja maalauttaa oma koti? 

Maalauspalvelut hoitavat kodin maalaamisen puolestasi. Sinun ei tarvitse itse miettiä maaliseosten suhteita tai tehdä raskaita pohjatöitä. Tarkalla kilpailutuksella löydät itsellesi parhaan maalauspalvelun ja täten saat unelmiesi maalausurakan hoidettua.  

maalauspalvelut

Mutta milloin on aika maalata talo? Sitten kun tuntuu siltä vai onko joitain merkkejä, jolloin sen huomaa? Tähän blogitekstiin olemme listanneet kuusi merkittävää asiaa, jolloin tietää, että on aika tarttua pensselinvarteen.  

Kodin hoitaminen, mukaan lukien maalattujen sisä- ja ulkoseinien kunnossapito, on yksi tärkeimmistä asioista, joita voit tehdä kotisi arvon säilyttämiseksi. Keittiön ja kylpyhuoneen remontoimisen ohella puhdas ja huollettu maalaus näyttää kutsuvalta ja kauniilta. Laadukas maali myös suojaa kotisi ulkopintoja Suomen karulta säältä. Ulko- tai sisätilojen maalaus on hyvä tapa tehdä suuri muutos kotisi tunnelmaan, mutta se on myös älykäs investointi, jos halajaa luopuvansa talosta maittavaan hintaan.  

Nämä kuusi asiaa tulee ottaa huomioon: 

Maalissa näkyy kulumisen merkkejä 

Kuoriutuva, hilseilevä ja halkeileva maali ovat merkkejä siitä, että maalia ei ole alun perin levitetty oikein tai että maali on altistunut sääolosuhteille liian pitkään. Nämä merkit voivat myös tarkoittaa, että kyseessä on mätä tai home, jota on kertynyt rakenteisiin. Maalauksen laiminlyöminen voi johtaa suurempiin ongelmiin myöhemmin. Ota siis maalauspalvelut käyttöön! 

Maali haalistuu 

Haalistuva maali saa talon näyttämään kuluneelta ja väsyneeltä. Kun maali ei muistuta sitä samaa unelmiesi väriä, jota se oli alun perin maalattaessa, on hyvä aika maalata uudelleen. Tummat maalit haalistuvat nopeammin kuin vaaleat maalit, mutta talon sijainnista riippuen voi myös kirkkaat värit haalistua yllättävänkin nopeasti.  

Aiot myydä talosi nyt tai myöhemmin 

Ensivaikutelma syntyy vain kerran. Siksi talosi ulko- ja sisäkuoren ulkonäkö on erittäin tärkeää, kun haluat myydä talosi. Potentiaaliset ostajat muodostavat sekunnin murto-osan perusteella mielipiteensä talostasi. Ja tämä murto-osa tapahtuu silloin, kun he kaartavat pihatiellesi. Jos maalaus on vanha tai huonosti tehty tai pilalla, he kyllä huomaavat sen, ja se voi vaikuttaa heidän päätökseensä tehdä tarjous tai olla tekemättä sitä. Samoin kotisi sisätilojen on näytettävä raikkailta ja huolitelluilta. Uusi maali voi saada kotisi näyttämään modernilta, siistiltä ja kutsuvalta. Älä laiminlyö tätä! 

Laudat lahoavat 

Näyttävätkö kotisi ulkokuoren laudat siltä, että ne kutistuisivat? Näetkö aukkoja lautojen välissä? Tämä on merkki mahdollisesta kuivasta lahosta, mikä tarkoittaa, että puuhun saattaa päästä kosteutta. Tilaa välittömästi ammattilainen katsastamaan vauriot, älä itse tee johtopäätöksiä. 

Tiiviste halkeilee 

Jos talosi ulkokuoren tiivisteet ovat halkeilleet tai siinä on haurastumisen merkkejä, on aika päivittää maalaus. Laiminlyönti kasvattaa uusien vaurioiden riskiä todella merkittävästi. Älä jätä huomiselle! 

Aika tiimalasissa on kulunut loppuun 

Aina ei tarvitse odottaa siihen asti, että talo näyttäisi hylätyltä tai kummitustalolta ennen kuin aloittaa uuden maalipinnan pohtimista. Itse asiassa on paljon parempi, jos et tee niin. Yhtä lailla haluat vaihtaa kattosi, ennen kuin se sortuu. Maalaaminen ennen suuria ongelmia säästää sinut isoilta vaivoilta ja remonteilta ja se pitää talosi huippukunnossa. 

Kuinka usein talosi on siis maalattava? 

  • Ulkopinnat tulisi maalata 5–10 vuoden välein. Tämä aika riippuu siitä, miten hyvin talosi on maalattu edellisellä kerralla, käytetyn maalin laadusta, tehtyjen esivalmistelujen laadusta ja ulkokuoren pinnasta. 
  • Puupinnat on maalattava 3–7 vuoden välein. 
  • Alumiinipinnat on maalattava noin 5 vuoden välein. 
  • Muut pinnat on maalattava uudelleen noin 5–6 vuoden välein. 

Samankaltaisia artikkeleita