Milloin mittatilauskaapit ovat paras ratkaisu?

Kannattaako valita valmiit moduulikaapit vai teettää mittatilauskaapit – tämä kysymys tulee usein vastaan uusia kaappeja hankittaessa. Näiden ohjeiden avulla tiedät, milloin mittojen mukaan tehty kaappi on paras ratkaisu.

Milloin mittatilauskaapit ovat paras ratkaisu?

Mittatilauskaapit vai kaupan valmiskaapit?

Päätös mittatilauskaappien ja kaupan valmiiden kaappien välillä on monimutkainen, ja lopullinen ratkaisu riippuu aina yksilöllisistä tarpeistasi ja budjetistasi.

Molemmilla vaihtoehdoilla on omat hyvät ja huonot puolensa, joten on tärkeää punnita kaikkia tekijöitä ennen lopullisen päätöksen tekemistä.

Mittatilauskaappien hyvät puolet

1) Mittatilauskaappi sopii haastavaankin tilaan

Jos kodissasi on hankalia tai epästandardeja tiloja, kuten vinot seinät, kapeat kolot tai erkkerit, mittatilauskaapit ovat usein ainoa vaihtoehto, joka sopii tilaan täydellisesti.

Valmiita moduulikaappeja ei välttämättä voi sovittaa tällaisiin tiloihin tehokkaasti, ja ne voivat jättää paljon hukkatilaa. Tehokkaan tilankäytön kannalta mittatilauskaapit ovatkin yleensä täysin ylivoimainen ratkaisu.

2) Mittatilauskaapin voi räätälöidä yksilöllisiin tarpeisiin

Jos sinulla on erityisiä tarpeita tai toiveita kaappien suhteen, mittatilauskaapit ovat paras vaihtoehto. Voit valita materiaalit, värit, pinnat, hyllyt ja laatikot juuri tarpeidesi ja mieltymystesi mukaan. Valmiiden moduulikaappien valikoima on rajallinen, eikä niillä välttämättä voi täyttää kaikkia yksilöllisiä tarpeita.

Jos esimerkiksi tarvitset kaappia sellaisten tavaroiden säilyttämiseen, jotka ovat hankalan muotoisia tai kokoisia, sopivaa valmiskaappia voi olla hyvin vaikea löytää. Valmiiden kaappien hyllyjen korkeus, leveys tai syvyys voi olla sellainen, ettei tavaroita saa järkevästi mahdutettua kaappiin jättämättä valtavasti hukkatilaa.

3) Mittatilauskaapista voi tehdä juuri haluamasi näköisen

Mittatilauskaapit voivat olla erittäin tyylikäs ja ainutlaatuinen lisä kotiisi. Voit luoda kaappeja, jotka sopivat täydellisesti kotisi sisustukseen ja tyyliin. Valmiiden moduulikaappien valikoima on usein rajallisempi, ja ne voivat näyttää massatuotetuilta.

Varsinkin jos olet hyvin tarkka siitä, miltä kotisi sisustus näyttää, tai kotisi on tyyliltään uniikki, sopivan näköistä valmista kaappia ei välttämättä löydy lainkaan.

Mittatilauskaappien huonot puolet

Mittatilauskaapit ovat monesti kalliimpia

Mittatilauskaapit ovat yleensä kalliimpia kuin valmiit moduulikaapit, koska kaapin yksilöllisen suunnittelu ja valmistus vaatii enemmän työtä. Mittojen mukaan tehdyt kaapit yleensä myös tehdään laadukkaista materiaaleista, mikä voi sekin nostaa hintaa varsinkin halpoihin valmiskaappeihin verrattuna.

Kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että mittatilauskaappienkin hinnat vaihtelevat paljon eri tekijöiden välillä, ja saatat aivan hyvin saada hankittua budjettiisi sopivan mittatilauskaapin. Hintaero valmiskaappeihin ei myöskään ole yleensä tavattoman suuri, vaikka moni kuvitteleekin mittatilaushuonekalujen olevan liian kalliita.

Käy vertailemassa eri valmistajien ilmoittamia mittatilauskaappien hintoja ja katso mitä vastaavankokoiset valmiskaapit maksaisivat. Ero hinnoissa on luultavasti huomattavasti pienempi kuin kuvittelit.

Mittatilauskaappien toimitusajat voivat olla pidemmät

Mittatilauskaappien toimitusajat ovat yleensä pidemmät kuin valmiiden moduulikaappien, koska valmiita tuotteita ei ole varastossa odottamassa, vaan kaappisi valmistetaan tilauksesta. Valmiskaapin taas saatat voida napata suoraan kaupasta mukaan, varsinkin jos kyseessä on itse kasattava tuote.

Pidempi toimitusaika on harvoin erityisen suuri ongelma, sillä huonekaluja ei yleensä hankita heräteostoksena. Jos mittatilauskaapin valmistuksessa ja toimituksessa menee joitain viikkoja, asiakkaat pystyvät yleensä sen odottamaan ongelmitta.

Jos sinun on pakko saada kotiisi kaappi aivan välittömästi, silloin kannattaa varmasti valita valmisratkaisu.

Mittatilauskaapit pähkinänkuoressa

Mittatilauskaapit ovat paras ratkaisu, jos sinulla on hankalia tiloja, erityistarpeita tai toiveita tai haluat erityisen tyylikkäät ja ainutlaatuiset kaapit. Ne ovat kuitenkin yleensä hieman kalliimpia ja niiden toimitusajat ovat pidemmät kuin valmiiden moduulikaappien.

Valittaessa mittatilauskaappeja on tärkeää tehdä yhteistyötä kokeneen ja luotettavan kaappisuunnittelijan kanssa. Suunnittelija voi auttaa sinua suunnittelemaan kaapit, jotka täyttävät kaikki tarpeesi ja sopivat budjettiisi.

Samankaltaiset artikkelit