Hajunpoisto asunnosta onnistuu parhaiten otsonoimalla

Otsonointi on tehokas menetelmä hajunpoistoon. Hajunpoisto asunnosta voi joskus vaatia paljon, eikä pelkkä tuulettaminen ja siivoaminen riitä. Otsonointia ei kannata kokeilla itse, vaan se kannattaa suosiolla antaa ammattilaisten hoidettavaksi.

Otsonointia markkinoidaan tehokkaana hajunpoistokeinona. Sitä se myös onkin, mutta vain ammattilaisten käsissä. Otsoni nimittäin on väärin käytettynä hengenvaarallista. Siksi onkin oltava tarkkana sen kanssa. Otsonoinnissa on kuitenkin se ongelma, että vastuuntunnottomat myyjät ja markkinoijat myyvät otsonointilaitteita kuluttajille ja markkinoivat niitä vääriin käyttötarkoituksiin. Ammattilaisten käsissä otsonointi onnistuu poistamaan niin tupakan-, kalman- kuin savunhajun, joka on jo pahasti pinttynyt. Toimenpiteenä se vie esivalmisteluineen 1–3 päivää, jonka lisäksi on vielä odotettava pari päivää lisää, että otsoni on varmasti hävinnyt asunnosta. Ammattilaisen toteuttamana koko prosessi sujuu helposti, tulokset ovat hyviä ja haju on tipotiessään. Hyvä puolet ovat selkeitä ja haluamme avata seuraavaksi otsonoinnin huonoja puolia, jotta olisit varautunut kaikkeen.

Hajunpoisto asunnosta

Hajunpoisto asunnosta sujuu otsonoimalla, mutta ihmeisiin se ei pysty

Otsonointi on tehokas hajunpoiston väline, mutta kaikkeen se ei pysty. Virheellisesti mainostetaan sitä, että otsonoimalla pystyttäisiin vaikuttamaan myös home- ja kosteusvaurioiden poistamiseen. Tämä on kuitenkin tieteellisesti todettu, että se soveltuu vain hajunpoistoon. Silti jotkin yritykset jatkavat virheellistä mainontaa. Muista siis, että otsonointi vaikuttaa kyllä homeen hajuun, mutta home itsessään ei liiku mihinkään. Bakteerien, sienien ja kosteuden poistoon tarvitaan sitten aivan omia keinoja ja välineitä. Otsoni on myöskin myrkyllinen aine. Ei siis saa tehdä niin, että ripaisee lähi-Motonetissä ostamassa itsellensä otsonointilaitteen ja laittaa sen asunnossa päälle kuin ilmanvaihdon tai tuulettimen. Otsoni on myrkyllinen kaasu ja väärin käytettynä se aiheuttaa vakavia ongelmia. Otsonin liiallinen hengittäminen aiheuttaa rintakipua, yskää, hengitysvaikeuksia, kurkun ärsytystä, pahentaa astmaa ja laskea vastustuskykyä huomattavasti. Liiallisesti otsonille altistuneille ihmisille voidaan povata lyhyempää elinikää, koska siitä voi aiheutua myös muita vakavia terveyshaittoja. Ihan jo tämän takia kannattaa jättää itse tekeminen pois ja pyytää ammattilaiselta apua.

Otsonointi voi myös vaikuttaa pintoihin, mutta oikeilla valmisteluilla se on tehokas keino hajunpoistoon

Otsoni voi myös vaikuttaa erilaisiin materiaaleihin ja siksi onkin tärkeää viedä irtaimisto pois asunnosta hajunpoiston ajaksi. Otsoni voi iskeytyessään eri pintoihin haalentaa väriä ja haurastuttaa pintaa. Varsinkin jos on uusia materiaaleja asunnossa, kannattaa ne viedä pois otsonoinnin ajaksi. Jos hajua on jäänyt kiinni irtaimistoon, voidaan hajulliset jättää asuntoon väljästi otsonoinnin ajaksi. Siinä on toki se pieni riski, että irtaimisto ottaa vahinkoa, mutta se on hajunpoiston hinta. Näistä kauhukuvista huolimatta otsonointi on todella tehokas ja joskus jopa ainoa toimiva keino hajunpoistoon asunnosta. Mutta koska toimenpiteessä on riskinsä, tulee otsonointia varten ottaa ammattilainen hoitamaan homman. Ammattilainen osaa ottaa huomioon kaikki liikkuvat osat ja tietää, mitä onnistunut otsonointi vaatii. Ammattilaiset myös osaavat huolehtia turvallisuudestaan ja usein hoitavat samalla myös siivoamisen. On nimittäin niin, että aina otsonointi ei riitä vaan hajunpoisto asunnosta tarvitsee myös siivoamista tai jopa rakenteiden poistamista. Ammattilainen kartoittaa tilan ja kertoo, mitä tulee tehdä.

Samankaltaiset artikkelit