Frisbeegolfin nousu

Frisbeegolf on nopeasti kasvava laji, joka on kasvattanut suosiotaan viime vuosina. Yli 10 miljoonaa ihmistä harrastaa lajia maailmanlaajuisesti, joten siitä on tulossa yhä enemmän valtavirtaa. Lisäksi saamme jatkuvasti uusia palveluntarjoajia frisbeegolfin ympärille, kuten Frisbeegolfmedia-uutissivusto. Tässä artikkelissa tarkastelemme frisbeegolfin historiaa, miten se on kasvanut ja miksi siitä on tulossa niin suosittu.

Frisbeegolf sai alkunsa 1960-luvulla, ja sitä kutsuttiin alun perin ”frisbeegolfiksi” englannin kielessä, jolla tavalla se on käännetty suomen kieleen. Englannin kielessä siitä käytetään nimistystä ”disc golf” eli ”kiekkogolf”. Sen keksi joukko korkeakouluopiskelijoita, jotka halusivat luoda pelin, jossa frisbeen heitto yhdistyy perinteiseen golfiin. Ensimmäinen kenttä asennettiin Pasadenaan, Kaliforniaan vuonna 1975, ja sen jälkeen laji on kasvanut räjähdysmäisesti.

Frisbee Golf

Suomessa laji on kasvanut erittäin nopealla vauhdilla

2000-luvun alussa ammattina Yhdysvalloissa frisbeegolfia pelannut Jussi Meresmaa vaikutti vahvasti frisbeegolfin suosioon Suomessa. Jussi tunnettiin siitä, että hän myi frisbeegolfkiekkoja ja harjoitteli paljon erityisesti Tampereella Nekalassa sijaitsevalla Vihiojan frisbeegolfkentällä.

Suomessa on paljon lajin harrastajia ja se on erityisen suosittua lasten ja nuorten keskuudessa. Suomeen on keskittynyt myös vahvaa osaamista lajia kohtaan. Yksi lajin tunnetuimmista brändeistä – Discmania – on suomalainen merkki, joka on juuri Meresmaan perustama.

Nykyään maailmassa on yli 13 000 frisbeegolfkenttää, ja niitä lisätään joka vuosi. Frisbeegolfin pelaajat kilpailevat eri muodoissa, kuten yksin-, kaksin- ja joukkuepeleissä. Ammattilaiset voivat ansaita elantonsa pelaamalla turnauksissa ja mainostamalla tuotteita. Esimerkiksi maailmanmestaruuskilpailut keräävät miljoonia katselukertoja vuosi toisensa jälkeen Youtubeen. Frisbeegolfkilpailuita seurataan paljon niin sanottuina jälkilähetyksinä. Mm. JomezPro kuvaa kierrokset ja leikkaa niistä tiiviit puolen tunnin videopätkät seuraavana päivänä katsottaviksi. Nykyään on tullut myös laadukkaita suoria lähetyksiä frisbeegolfista, joita tarjoaa mm. Disc Golf Network Yhdysvalloissa tai Disc Golf Stream Suomessa.

Tässä esimerkkinä JomezPron lähetys vuoden 2021 maailmanmestaruuskilpailuista:

Miksi frisbeegolfista on tulossa niin suosittua?

Siihen on useita syitä. Ensinnäkin se on edullinen laji pelata. Tarvitaan vain muutama frisbeegolfkiekko ja kenttä, jota voi usein pelata ilmaiseksi. Lisäksi se on hyvä tapa nauttia ulkoilmasta ja harrastaa liikuntaa. Frisbeegolfkentät sijaitsevat usein luonnonkauniilla alueilla ja tarjoavat rauhallisen pakopaikan arjen kiireestä.

Ehkä suurin syy frisbeegolfin yleistymiseen on kuitenkin sitä ympäröivä yhteisö. Frisbeegolfin pelaajat ovat tiivis ryhmä, joka jakaa intohimon lajia kohtaan. He järjestävät usein tapahtumia, turnauksia ja sosiaalisia kokoontumisia ja ovat aina valmiita toivottamaan uudet pelaajat tervetulleiksi joukkoon.

Koska laji jatkaa kasvuaan, on tärkeää, että pelaajat ja fanit tukevat sitä kaikin mahdollisin tavoin. Yksi tapa tehdä se on tukea frisbeegolfmedia.fi kaltaisia frisbeegolfmediasivustoja, jotka tarjoavat uutisia, arvosteluja ja muuta lajiin liittyvää sisältöä. Näin voit auttaa varmistamaan, että frisbeegolf menestyy edelleen tulevina vuosina.

Yhteenvetona todettakoon, että frisbeegolf on hauska, helposti lähestyttävä ja yhteisöllinen laji, jonka suosio tulee vain kasvamaan entisestään. Tukemalla Frisbeegolfmedia-kaltaisia frisbeegolf-sivustoja voit auttaa varmistamaan, että laji saa ansaitsemansa huomion ja tunnustuksen. Ota siis kiekkosi mukaan ja lähde kentälle – koskaan ei voi tietää, mihin tämä jännittävä laji voi viedä sinut!

Samankaltaiset artikkelit