Mitä on vuokratyö? Työnteon joustavin muoto

Tässä artikkelissa paneudumme perusteiden ympärille ja vastaamme kysymykseen, mitä on vuokratyö. Vuokratyö on työnteon muoto, jossa solmitaan erilainen sopimusjärjestely kuin yleensä tohitaan työmaailmassa tehdä. Siinä kolme osapuolta lyöttäytyy kimppaan ja rakentavat itsellensä ja toisillensa ratkaisun, joka miellyttää kaikkia osapuolia. 

mitä on vuokratyö

Lopetetaan nyt tämä abstrakti höpönlöpö ja siirrytään konkretiaan. Vuokratyö tarkoittaa siis sitä, kun yritys vuokraa yhden tai useamman työntekijän toiselle yritykselle. Näin yksinkertaisimmillaan selitettynä. Seuraavaksi avaamme käsitettä suolalhipullisen verran lisää. Vuokratyö on järjestely, josta hyötyvät kaikki kolme osapuolta. Prosessi alkaa niin, että joko yritys ilmoittaa työntekijöitä vuokraavalle yitykselle, että he tarvitsisivat työntekijöitä. Vuokratyövoimaa tarjoava yritys antaa joko suoraan reservistään työntekijän sitä tarvitsevalle yritykselle tai se rekrytoi uuden ihmisen sitä varten. Toinen väylä on se, että työntekijä hakeutuu työvoimaa vuokraavan yrityksen listoille ja sitten tämä yritys lähtee kartoittamaan tälle sopivaa työpaikkaa. Näin vuokratyö toimii käytännössä alkuvaiheessa.  

Vuokratyö auttaa silloin, kun tarve on suurin 

Työvoimaa vuokraava yritys ja työntekijä solmivat keskinäisen työsopimuksen, joka on voimassa niin kauan, kun työntekijä on työvoimaa vuokraavan yrityksen ”listoilla”. Eli vaikka työntekijä vuokrataan asiakkaalle töihin, on hän edelleen työsopimuksessa työvoimaa vuokraavan yrityksen kanssa. Tämä on tärkeä ymmärtää. Vaikka millaiseen tehtävään tai yritykseen työntekijä vuokrattaisiin, pysyy hän työvoimaa vuokraavan yrityksen listoilla.  

Mitä on vuokratyö? Työvoimaa vuokraava kartoittaa jatkuvasti työntekijöillensä työmahdollisuuksia ja asiakkaillensa uusia työntekijöitä. Rautaisen ammattimaisuutensa ansiosta rekrytointiprosessit hoituvat todella ripeasti ja voi jopa olla, että alle vuorokaudessa on jo tarvittu tekijä työhaalarit päällä duunissa. Vain yksi sana kuvaa tätä parhaiten: uskomatonta! Mitä paremman selonteon vuokratyövoimaa tarvitseva yritys antaa tarpeestaan ja työtehtävästä, sitä helpompi työvoimaa vuokraavan yrityksen on löytää kaivattu työntekijä. Tässä on myös sellainen koira haudattuna, että vuokratyövoimaa käyttävä yritys on velvoitettu kertomaan kattavasti tehtävästä ja muusta ja työvoimaa vuokraava yritys on velvollinen hankkimaan pätevää osaamista. Ei voi siis virallisestikaan olla niin, että vuokrattu työntekijä olisi epäpätevä. Tätä ei siis työvoimaa hankittaessa tarvitse pelätä.  

Tiedätkö jo, mitä on vuokratyö? 

Hyppää mukaan vuokratyön kelkkaan, jos vain se vähänkin tuntuu omalta jutulta! Vuokratyö sopii niin uransa alussa oleville kuin kokeneemmillekin konnille. Vuokratyö joustaa kuin Suomen valtion budjetti! Lähes kaikki on mahdollista, vaikka sitä ei millään uskoisi! Työntekijänä voit olla varma, että kaikki pelaa. Palkka tulee ajoissa ja tohtorin syliin pääsee kertomaan kivuista aina, jos siltä tuntuu. Yleisesti Suomessa työvoimaa vuokraavat yritykset ovat todella asiallisia ja luotettavia. Kannattaa silti luoda pari katsausta ennen kuin valitsee oman palvelun tarjoajan. yleisesti, jos yritys on yli kymmenen vuotta vanha, voi siihen luottaa hyvin mielin! Vuokratyö on joustavaa ja antaa työntekijälle täyden vapauden tehdä töitä juuri niin ja milloin kun siltä parhaiten tuntuu. Mahtavaa, eikö! 

Samankaltaiset artikkelit